Egy 29 éves zseni negyedével csökkenti a rezsiköltségeket két új technológiával

Egy blockchaines okosszerződésekkel működő platformot épített a 29 éves szingapúri fiatalember, Julius Tan, amely akár negyedével is csökkentheti a cégek áramszámláját. Mindeddig 1,1 millió dollárt spórolt ügyfeleinek, és most új piacokra készül – írja a CNBC.

Eddig 500 cég használja a szingapúri Electrify blockchain alapú platformját, amelyet arra találtak ki, hogy csökkentsék az áramszámlát. A megoldás révén eddig 1,1 millió dollárt spórolt a partnercégeinek az Electrify, amelyet a 29-éve s Julius Tan alapított. A platformot a márciusban végrehajtott 30 millió dolláros ICO-ból építették fel, és további terjeszkedést terveznek más piacokon, első körben Japánban és Ausztráliában. Ugyanakkor Tan Európában tanult, így nem elképzelhetetlen, hogy a külföldön már jól működő rendszerét később Európába hozza.

Ahogy az Uber vagy az AirBnB kinyitotta a közlekedési szektort és szállodaipart, úgy nyitná ki az energiapiacot az Electrify

– mondja az alapító. A nagy energiacégek és a kicsi független áramtermelők egyaránt csatlakozhatnak.

A platform okosszerződéseket használ, ezzel 30 százalékkal csökkenti az adminisztratív költségeket, és lehetővé teszi, hogy a partnerek a lehető legolcsóbb áramszolgáltatót válasszák, így spórol pénzt nekik. A platform mesterséges intelligenciával választja ki a partnereknek, hogy melyik áramszolgáltatót érdemes választaniuk a fogyasztási szokásaik és a büdzséjük alapján.

Hatalmas piacról van szó, Ázsiában évente 700 milliárd dollárt költenek energiaszámlákra, és ez a szám 2035-re akár 1,6 ezer milliárd dollárra is nőhet.

(CNBC/Portfolio.hu)